Monumente Funerare Marmura  Oferte Speciale
Fotogravuri
Accesorii Bronz

Cruci Marmura Toplita

 

Transport si montaj gratuit in toata tara !

Contactati-ne la numerele de mai jos

Vodafone         0720897343

Orange             0757608318

E-mail - monumentefunerare@ymail.com

 

Lucrari Recente

 

 cruci granit gri        cruci marmura neagra

oferte cruci granit         reduceri cruci funerare

 

sclupturi marmura         monumente funerare

 

lucrari funerare complete       lucrari funerare complete

 

cruci granit        cruci negre

 

monumente funerare negre        cadre morminte

Compania noastra va ofera produse si servicii de cea mai inalta calitate pe tot teritoriul Romaniei. Ne desfasuram activitatea cu personal calificat, avand o vasta experienta in domeniul constructiilor civile.

Odata ajunsi pe site-ul nostru, suntem convinsi de faptul ca, in urma cautarilor repetate, nu ati gasit inca rezolvarea problemei dumneavoastra. Noi va oferim, pe langa unmonument sau o cruce de marmura/granit, servicii de placare cu marmura/granit a unui cavou sau turnarea acestuia din temelii. Consultanta in alegerea celei mai bune solutii pentru problema dvs. o primiti gratuit din partea noastra.

In randurile urmatoare va descriem in linii mari procedeele pe care le utilizam in realizarea activitatii noastre, va oferim cateva sfaturi pertinente si eventuale raspunsuri la intrebarile dvs.

Bine de stiut: Un monument sau o cruce nu se poate monta pe pamant, obligatoriu trebuie sa existe un postament sau o bordura turnata !!!

Dictionar de termeni: postamentborduramontarea unui monumentplacarea unui monument

Postament

Postamentul este un suport, de regula din beton, pentru a monta crucea sau monumentul dumneavostra. Monumentul nu poate fi montat direct pe pamant.

Dimensiunea postamentului  trebuie sa fie cel putin egala cu dimensiunea monumentului ales de dvs. sau chiar mai mare.

Dimensiunile standard ale unui postament sunt: 1 m latime, 20cm grosime si 25/30 cm inaltime.

Materiale utilizate in constructia unui postament: ciment, piatra, nisip, armatura din fier (cupoane din fier striat si/sau plasa de Buzau) pentru a putea sustine greutatea monumentului.

Mai jos puteti vedea un monument montat pe un postament turnat de echipa noastra.

 

cruce

 

Bordura

Este un chenar dreptunghiular cu dimensiuni variabile, in functie de locul de veci disponibil. Grosimea poate varia intre 15-20 cm, iar  inaltimea poate avea 20/25/30/35/40 cm, dupa preferinte.

 

De regula un loc de veci ocupa 2,50 m lungime si 1,50 m latime, iar 2 locuri de veci ocupa 2,50 lungime si 2,40 latime (acestea fiind dimensiunile exterioare).

Pentru a efectua o asfel de lucrare trebuie sapat 20 de cm in pamant pe toata suprafata chenarului / bordurii, pentru a evita o eventuala alunecare de pamant si pentru o mai buna rezistenta. Fundatia bordurii masoara aproximativ 20 de cm, iar elevatia poate masura /25/30/35/40 cm.

La cofrare este folosita, de regula, scandura de brad cu o grosime de 25 mm. Dupa cofrare se adauga fierul, plasa de Buzau sau cupoane de fier striat de 8 mm grosime si circa 70 cm lungime, la o distanta de 50 cm unul fata de celalalt. Cupoanele de fier striat vor patrunde 30 cm in pamant si 40 cm vor face parte din bordura dorita, adica de la nivelul pamantului in sus.

De aceste cupoane se leaga fier forjat de 6 mm grosime de jur imprejur la o distanta de 5 cm intre ele, 3/4 randuri. De preferat sa fie dintr-o bucata pentru a intari bordura.

Dupa care se toarna betonul (un amestec de pietriș, nisip, ciment si apa) pana la nivelul dorit.

Perioada minima recomandata, pentru pastrarea cofrajului in vederea intaririi betonului turnat, este de cel putin 48 de ore,  dupa care acesta poate fi indepartat.

Dupa 4/5 zile se poate placa sau dupa caz, se poate turna mozaicul.

Placarea bordurii cu granit sau marmura sau aplicarea de  mozaic, se efectueaza dupa constructia bordurii.

In schita de mai jos am incercat sa reprezentam grafic expunerea de mai sus.

 cruci marmura

 

granitMontarea unui monument

Pregatirea: Se elimina orice particula de praf de pe postament/bordura, dupa care se fixeaza temporar postamentul monumentului se masoara sa fie la centru / echilibrat dupa care se dau gauri in bordura dvs dupa gaurile postamentului.

Dupa care se taie o bara de fier striat in functie de dimensiunea postamentului. Bara se introduce in bordura aproximativ 10 cm si in monument aproximativ 8 cm, trecand prin postament.

Daca postamentul crucii masoara 8 cm, atunci bara de fier striat ar trebui sa aiba o lungime de 26 de cm ( 10 cm in bordura, 8 cm in postament si 8 cm in cruce/monument).

Se aplica adeziv pe bordura/postament si in gaurile facute(CM25 sau CM17 de la Ceresit recomand), se introduc barele de fier apoi se fixeaza postamentul.

Se aplica un alt strat de adeziv pe postamentul monumentului si in gaurile acestuia, dupa care monumentul se poate monta, se echilibreaza si se spala.

Mai jos aveti o schita pentru o mai buna intelegere.

 

marmura

 

Placarea bordurii

Placarea unei borduri se face cu placaj de 2/3 cm grosime si nu cu placaj de 1 cm (acesta este prea subtire si crapa in timp  din cauza inghetului).

Se indeparteaza praful si eventualele resturi/imperfectiuni si surplusul de material ramas in urma turnarii bordurii. Se dimensioneaza marmura/granitul.

Se aplica un strat subtire de adeziv pe placa de marmura/granit si un strat grosut pe bordura.

Mai intai se aplica partile laterale, dupa care se bat un pic pentru a inlatura aerul din spatele placii si pentru a se asigura lipirea placii cat mai etans.

Se dimensioneaza capetele si se aplica dupa criteriul de mai sus.

Dupa lipirea lor se indeparteaza surplusul de material si se verifica nivelul placilor si urmeaza aplicarea partilor de deasupra.

Dupa dimensionare / aplicare / inlaturarea surplusului de material, se spala si se verifica nivelul acestora.

Am exemplificat in imaginea de mai jos o cripta placata de catre echipa noastra de profesionisti.

 

servicii funerare

 

cruci marmura simeria

 

 Pentru mai multe detalii va rugam nu ezitati, contactati-ne la numerele de telefon sau folositi formularul din sectiunea FORMULAR COMANDA din partea de sus a pagini.

 

cruci marmura toplita, cruci granit toplita, cruci marmura neagra toplita, cruci funerare toplita, cruci marmura pret toplita, cruci marmura ieftine toplita, cruci ieftine toplita, cruci marmura toplita pret, borduri marmura toplita, borduri mozaic toplita, constructii morminte toplita, cripte toplita, cavouri toplita, monumente mozaic toplita, monumente funerare preturi toplita, monumente marmura toplita, monumente funerare si placari morminte toplita, monumente funerare granit toplita, monumente funerare toplita srl, monumente funerare toplita preturi, marmura toplita, modele cruci marmura toplita, modele cruci funerare toplita, lucrari morminte toplita, inscriptionari cruci toplita, inscriptionari monumente toplita, semi-cavouri toplita, granit toplita, amenajari morminte toplita, placari morminte toplita, placari marmura toplita, placari granit toplita, vanzari monumente funerare toplita, firma monumente funerare toplita

 

 

Despre Noi Servicii Contact

Numere de telefon:
0720 897 343; 0757 608 318

Adresa de E-mail:
monumentefunerare@ymail.com

Monumente Funerare Marmura